Amalie D. Bugsett

En blogg om digital markedsføring

Home » Hva, hvordan og hvorfor starte med Google Analytics

Hva, hvordan og hvorfor starte med Google Analytics

I dette innlegget vil du få en beskrivelse hva Google Analytics er, hvordan man bruker det og fordelene ved analyseverktøyet.

person using macbook pro on black table
Foto: Myriam Jessier


men først..

Hva er google Analytics?

Google Analytics er et gratis analyseverktøy som kan gi deg verdifull innsikt og data over aktiviteten på ditt nettsted. (Synlighet.no)

Google Analytics skal kunne hjelpe deg å forstå alt fra hvem, hva, hvor og hvordan:

  • hvem som er inne på nettstedet ditt
  • Hva de gjør
  • Hvor de kommer fra
  • Hvordan de ulike sidene på nettstedet ditt presterer

Med disse dataene og mye mer får du blant annet en klar forståelse over målgruppen nettstedet ditt treffer og hvilke deler av nettbutikken din som treffer godt og ikke.

Ved å ta i bruk Google Analytics henter du inn all slags informasjon og statistikk på aktiviteten på nettstedet sitt. Informasjonen du innhenter ved å bruke Google Analytics kan brukes til å forbedre nettsiden og resultere i store forbedringer. Du får en god oversikt over hva som gjør det bra og ikke, dette vil resultere i at du får gode muligheter til å endre det som ikke gjør det bra og forståelse for hva som gjør det bra. Denne tjenesten fra Google er et perfekt verktøy for markedsførere.

også videre til:

Hvordan bruker man Google Analytics?

Får å ta i bruk analyseverktøyet Google Analytics må man først å fremst lage en konto. Det kan du gjøre her. Dette er som sagt helt gratis. Deretter må man konfigurere nettstedet man ønsker å analysere med Google Analytics. I tillegg må man konfigurere rapporteringsvisning og ta i bruk av sporingskoder som er på nettsiden, for å kunne samle inn dataen. Dette er viktige steg å ta slik at man kan forstå hvordan utnytte dataen du samler inn og tiltrekke flere besøkende. Når sporingskoden er lagt inn på nettsiden din er selve «loggingen» i gang hvor analyseverktøyet innhenter data basert på trafikken til nettstedet ditt.

monitor screengrab
Foto: Stephen Phillips – Hostreviews.co.uk

Hva er fordelene med Google Analytics?

Som nevnt er Google Analytics et fantastisk verktøy for markedsførere som ønsker å få en god oversikt og innsikt over forskjellig data på nettstedet sitt. Likevel er det også helt fantastisk for en «ikke-markedsfører» med et nettsted. Det er et nokså enkelt verktøy å ta i bruk der du får god kontroll og oversikt over de faktorene du ønsker å ha oversikt over.

Analyseverktøyet er også gratis og brukes av flere. Dette vil jo også si at flere lager youtube videoer eller skriver blogginnlegg om verktøyet som gjør at du lett kan finne den informasjonen eller få svar på spørsmålet du leter etter. Google har også lagd veldig gode kurs man kan ta, deriblant et som heter Google Analytics, og flere andre som kan implementeres inn i analyseeventyret.

For alle oss som ønsker å lykkes med nettstedene våre er det helt klart nødvendig å ha kunnskap om de forskjellig faktorene som lykkes og ikke lykkes ved nettstedet ditt. Jeg vil derfor helt klart anbefale alle å sette i gang implementeringen av Google Analytics som samt som å kanskje ta sertefiseringskurset for å få en enda høyere forståelse for verktøyet.

Synlighet.no.Lesedato 19 mai: https://synlighet.no/blogg/hva-er-google-analytics/

Name of author

Name: Amaliebugsett

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *