Amalie D. Bugsett

En blogg om digital markedsføring

Home » Instagram – en vinnende markedsføringskanal

Instagram – en vinnende markedsføringskanal

Det dukker stadig opp nye digitale plattformer som får en større rolle i hverdagen vår, og medievanene våre endres mye med årene. Der Facebook tidligere har tronet har flere ande digitale plattformer slik som Instagram og TikTok kommer for å ta over det gamle territoriet. Når du skal ta i bruk en digital plattform til markedsføringskanal er det viktig å ha kjennskap til de ulike plattformene og hvilke eventuelle fordeler de har for deg og din ønskete målgruppe.

I dette innlegget skal jeg først og fremst drøfte hvorfor du bør satse på Instagram til markedsføringen din, samt som å fremme noen forskjeller ved de forskjellig digitale plattformene.

person holding black android smartphone
Foto: Claudio Schwarz

Målgruppe

Før man velger kanal bør man i utgangspunktet ha en pekepinn på hvilken målgruppe du ønsker å nå. Dette kan man gjøre ved å klikke seg inn på Ipsos. Der får man oversikt over hvilke digitale plattformer som gjelder i 2021. Ipsos gir det oversikt over hvor mange som har bruker på Instagram, fordeling mellom kjønn, aldersgrupper og aktiviteten til brukerne. Eksempelvis kan vi ta utgangspunkt i at målgruppen din er mellom 18 og 29 år, da ser vi at 78% er aktive daglig med fordelingen 44% menn og 56% kvinner.

Q1'21 slide 5
Bilde Ipsos

Da vi selv startet nettbutikken Grethes Ull brukte vi disse dataene for å bekrefte valget om Instagram som markedsføringsplattform. Ettersom vi ønsket å nå et mer urbant publikum, selv om genserne kan nå ut til flere ønsket vi likevel et ungdommelig preg over det. Så dersom du ser at statistikken hos Ipsos passer godt med målgruppen du ønsker å nå kan dette være en første pekepinn på at Insatagram er rette valget for deg.

Innsikt

I tillegg til at instagram har veldig god statistikk for et større ungdommelig publikum er det også lett å opprette en profesjonell konto der du kan få «innsikt» over all aktivitet til brukerne dine. Der kan du enkelt finne ut av hva som slår godt an og hva som ikke gjør det. På denne måten har du et godt utgangspunkt for å tilpasse deg og gjøre justeringer over tid.

Dette får du oversikt over under innsikt:

  • Kontoer nådd
  • Profilbesøk
  • Antall trykk på nettsted
  • Toppinnlegg
  • Topphendelser
  • Vekst
  • Aldersgruppe
  • Kjønn
  • Aktive tidspunkter

Annonsering

Selv har vi ikke tatt i bruk annonse funksjonen på Instagram men har planlagt dette på sikt likevel. Instagram har lagt opp til at du lett kan legge ut nye annonser samt som at du kan bruke en tidligere post/innlegg til en annonse i senere tid. Dette kan vil kunne være en god fordel da du etter litt tid får en god forståelse over hvilke innlegg som gjør det bra og hvilke som ikke gjør det, der du kan booste de innleggene du ser skaffer trafikk på brukeren din. Du kan også bestemme hvor mye du ønsker å bruke på annonsene dine og kan lett prøve deg frem uten å binde deg til høye summer.

Feeden

Instagram har tronet som kongen av digitale plattformer i flere år nå, dette skyldes nok en blanding av mye forskjellig, men blant årsakene er nok Instagrams evne til å følge med tidenes trender. Med dette mener jeg at Instagram har utviklet seg til å ikke kun bildedeling, men også story, video, IGTV og i senere tid reels-videoer.

At instagram støtter så mange visuelle delingsmuligheter muliggjør å ha en variert feed. Ettersom forskjellig innhold passer seg på forskjellig plattformer gjør Instagram et stort pluss ved å muliggjøre å samle alle disse på samme plattform.

Bildedeling er det Instagram i hovedsak er kjent for. Bildedeling passer perfekt for å dele produktet du skal selge eller konkurranser eller andre spennende nyheter for bedriften din. Du kan deretter ha mer dagligdags eller enklere oppdateringer på story funksjonen. Dette passer ypperlig for å holde følgene dine interessert selv om du kanskje ikke har et nytt innlegg å poste. Du kan også minne følgene dine på konkurranser eller lanseringer i storyfunksjonen. Instagram har også fått reels og videodeling. Dette er noe vi selv jobber med å få implementert i Grethes Ulls intagram for å kunne nå ut til flere mennesker, i tillegg til å få en enda mer personlig utrykk over kontoen.

person browsing throw space gray iPhone 6
Foto: Katka Pavlickova

Oppsummert

Instagram har mange fordeler og har er videreutviklet seg godt til å passe til flere delingsmetoder som vil si at bedrifter selv kan utvikle en veldig personlig og fin feed. I tillegg til dette kan man ta i bruk statistikken til Ispos for å se at instagram scorer høyt hso de fleste målgruppene og er ganske tvers over populær. Der TikTok scorer mye høyere for en yngre gruppe og Facebook for en eldre, treffer Instagram for et enda bredere publikum og har bevist seg med tiden at de heller ikke blir utkonkurrert med det første.

Jeg vil derfor selv iallfall anbefale instagram som en markedsføringskanal dersom de faktorene jeg har nevnt passer for din egen bedrift.

Name of author

Name: Amaliebugsett

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *